Dan Thomas Tveita och Thomas Erlandsen reser runt i Norge för att söka poängen med att vara kristen och om det är relevant att tro på Gud.

I denna serie finns det nu två episoder med samtal om homosexualitet och smakönade relationer. Tomas och Dan har intressanta gäster och för ett gott samtal som belyser mycket av de centrala frågorna. Det är också tydligt att Tomas med sin bakgrund i norsk Pingströrelse delar många av de erfarenheter och problemformuleringar som uppstår även i min frikyrkliga kontext.

Några av de tidigare episoderna berör också viktiga reflektioner kring bibelsyn.

http://reisen.podbean.com/

https://www.facebook.com/reisenpodcast/

Er det verdensbildet vårt som avgjør om vi kan tro på Gud eller er det troen på Gud som avgjør verdensbildet vårt?En gruppe med unge voksne, har gjennom venners venner samlet seg på en messengertråd som fort fikk navnet Reisen. Messenger-tråden Reisen, er en uavbrutt samtale som nå har pågått i 5 år uten en eneste dag med opphold. Vi har opplevd denne samtalen som en utrolig god hjelp på livets reise. På mange måter kan denne samtalen sammenlignes med den reisen et tre har mot himmelen. Vi strekker oss mot himmelen, men kommer ikke høyere enn våre røtter kan plante seg nedover i bakken. Veksten gir smerte og glede. Våre samtaler har blitt så verdifulle for oss at det ville være egoistisk ikke å dele den med andre. I denne podcasten reiser to av oss ut av messengertråden for å møte mennesker med ulikt forhold til kristendom og tro. Vårt mål er å få så mange som mulig i tale for å finne ut hva det vil si å tro, hva det vil si ikke å tro, hva det vil si å tilhøre kirken, hva vil det si ikke å tilhøre kirken og hva skal til for å kunne kalle seg kristen. Må man tro på Bibelen på en viss måte for å være kristen? Må man tro på helbredelser? Må man tro på helvete for ikke å gå fortapt? Må man si nei til homofilt samliv for å tro rett? Må man tro på Gud for å være kristen? Er man kristen bare fordi om man tror på Gud? Kan alle tro på Gud?Disse og mange andre spørsmål reiser vi rundt med, mens vi prater med teologer, grasrot kristne, de som ikke lenger kaller seg kristne eller troende og de som vil tilhøre, men ikke finner veien inn. Vi som har lagt ut på denne reisen er aktiv i kirken, men vår tro og mangel på tro, er i forandring. Hvor hører vi til? Tenker vi rett, eller er vi på helt feil sted?Velkommen til podcasten: Reisen